Boia de ardei dulce – 10kg/sac

184,00 lei + TVA
18,40 lei + TVA per kg


200,50 LEI cu TVA
20,05 LEI cu TVA per kg

Boiaua de ardei dulce este un condiment de culoare roșie, obținut din pisarea ardeiului roșu uscat. Culoarea şi aroma dulce-fructată ori picantă este influenţată de soiul de ardei din care s-a obţinut boiaua. Conţine betacaroten, calciu, fier, potasiu şi vitamina C.

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categorie: Etichete: ,

Ungaria și Spania au fost primele țări care au răspândit condimentul pe întregul glob. Boiaua este originară din Buda (azi parte a Budapestei), unde planta a fost cultivată de către turci din anul 1526. Numele de boia provine din limba turcă boya care înseamnă vopsea dar în zilele noastre este cunoscut sub numele de paprika, denumire preluată din limba maghiară. În Spania poartă numele de pimenton (boia afumată) deoarece ardeii folosiţi sunt afumaţi cu lemn de stejar, au un gust dulce-acrişor până la foarte iute şi se folosesc la prepararea cârnaţilor tradiţionali chorizo sau sobrasada.

Boiaua este folosită în multe rețete de bucătărie pentru a adăuga culoare și gust preparatelor.

În Europa, Ungaria şi ţările din Balcani sunt recunoscute pentru consumul de boia, pe care o folosesc în diferite preparate pe bază de carne fie înnăbuşită sau friptă la grătar ori la legume, brânzeturi, tocăniţe sau ciorbe.

Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!

Detalii ale produsului

Greutate 10 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.