Năut vrac – 25kg/sac

290,00 lei + TVA
11,60 lei + TVA per kg


316,00 LEI cu TVA
12,64 LEI cu TVA per kg

Năutul este un aliment sățios, bogat în fibre, vitamine și minerale adesea recomandat de nutriționiști. Este bine venit într-o dietă variată și sănătoasă dar și pentru persoanele care urmează o dietă vegană sau vegetariană.

Contactează-ne acum!

În stoc (poate fi pre-comandat)

Categorie: Etichete: , ,

Boabele de năut au un gust ușor de nuci, au o aromă plăcută și ușoară cu o textură cremoasă. Ca și alte leguminoase, cum ar fi lintea, năutul este bogat în fibre și proteine, conține mai multe vitamine și minerale cheie. De asemenea conține o serie de nutrienți care sunt necesari pentru sănătatea oaselor, mușchilor și a pielii. Are o valoare alimentară deosebită deoarece poate înlocui în bună parte proteinele din carne. Pentru persoanele care reduc consumul de carne, de exemplu, un preparat din năut și orez poate contribui cu o cantitate semnificativă de proteine în dietă. O ceașcă de năut oferă aproape o treime de proteine din nevoile zilnice ale unui adult.

Elementele nutritive din năut au diverse beneficii pentru menținerea sănătății. Fierul și calciul pot contribui la structura și rezistența oaselor sănătoase. Fibrele, potasiul, vitaminele B, fierul, magneziul, seleniul și conținutul scăzut al colesterolului din năut susțin sănătatea inimii. Fiind bogat în fibre, de asemenea, poate ajuta la funcționarea optimă a aparatului digestiv normalizând tranzitul intestinal.

Conținutul ridicat de fibre face, de asemenea, din năut un aliment indicat pentru curele de slăbire deoarece favorizează digestia și pe lângă acest fapt fibrele dau senzația de sațietate.

Seleniul și beta-carotenul din năut acționează ca și antioxidanți și ajută organismul să îndepărteze radicalii liberi ; conține aminoacizi vegetali, zaharuri cu absorbție lentă care stimulează buna funcționare a nervilor, mușchilor, enzimelor, etc; având în vedere indexul glicemic foarte scăzut al năutului este ideal persoanelor care suferă de diabet.

Năutul se poate introduce în alimentație în diferite forme: fiert, prăjit sau măcinat. Se poate folosi ca atare ca și garnituri sau ca ingredient în diferite rețete: salate, supe, humus, falafel, pilaf etc.

Pentru a-și păstra prospețimea și aroma se va păstra într-un recipient bine închis, într-un loc uscat și răcoros.

Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici un aliment nu poate aduce, singur toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentație variată și echilibrată!

Contactează-ne acum!

Detalii ale produsului

Greutate 25 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.